Románia

2022.09.12. 14:30

Gorghiu: Kiküszöböljük az energiaügyi rendelet esetleges hiányosságait

Illusztráció

Agerpres

A szenátus ügyvivő elnöke, Alina Gorghiu szerint az energiapiacot szabályozó rendelet 'esetleges hiányosságait' kiküszöbölik az illetékes parlamenti szakbizottságban, de a módosításokhoz a kormánykoalíció beleegyezésére van szükség. A politikus hétfőn a szenátusban a sajtónak elmondta, a felsőházi energiaügyi szakbizottságnak szeptember közepéig kell elkészítenie a jelentését a jogszabályról. Hangsúlyozta, hogy a kormánypártok csak azokat a módosító javaslatokat fogják támogatni, amelyekkel a koalíció is egyetért.

Gorghiu elmondta, hogy nem nulláról kezdik a vitát a rendeletről az energiaügyi bizottságban. Emlékeztett arra, hogy a jogszabály költségvetési vonzatának korlátait a kormány szabja meg, és ezt figyelembe kell vennie a testületnek.

Az energiatakarékosságra vonatkozó kérdésre válaszolva a szenátus ügyvivő elnöke elmondta: reményei szerint a tél túl nagy költségek nélkül átvészelhető. 'De mindannyian most tanulunk takarékoskodni. Egész Európa ilyen jellegű intézkedéseken gondolkodik' - jelentette ki. Az energiapiacot szabályozó sürgősségi rendeletet első házként a szenátus vitatja meg. Az árakat korlátozó és kompenzáló intézkedéseket jövő év augusztusági meghosszabbító jogszabályt szeptember elsején fogadta el a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában