Hazatérés

2022.09.06. 20:26

A kormány Tarom-gépeket küld a külföldön maradt Blue Air-utasokért

Fotó: ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO

Agerpres

A román külképviseleteken vagy a román külügyminisztérium 0040-751-084-537-es számán kérhetnek segítséget azok a román állampolgárok, akik a Blue Air járatainak felfüggesztése miatt külföldi repülőtereken rekedtek. A román állam Tarom-gépekkel hozza haza őket - közölte Dan Cărbunaru kormányszóvivő kedd este, miután Nicolae Ciucă kormányfő tanácskozásra hívta az illetékes minisztereket, hogy megoldást találjanak az érintett utasok helyzetének rendezésére.

Cărbunaru elmondta, a miniszterelnök prioritásként kezeli a Blue Air járatainak felfüggesztése miatt külföldön maradt román állampolgárok hazatérését. Az érintettek a román nagykövetségeken, illetve a külügyminisztérium által üzembe helyezett 0040-751-084-537-es telefonszámon kérhetnek segítséget. Az utasok számbavétele után Tarom-gépeket küldenek értük - tette hozzá a kormányszóvivő.

A Blue Air kedden jelentette be, hogy szeptember 6-ától 12-éig felfüggeszti minden romániai járatát. A tájékoztatás szerint a járatokat azért kell törölni, mert a környezetvédelmi minisztérium elrendelte a társaság valamennyi számlájának zárolását, így nem tudják kifizetni a napi utak költségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában