Románia

2022.04.20. 16:52

Vasile Dîncu: Jelenleg humanitárius segítséget nyújtunk Ukrajnának

Vasile Dîncu

Forrás: gov.ro

Agerpres

Románia Ukrajnának nyújtott segítsége egyelőre humanitárius jellegű, hadi felszerelést nem tartalmaz - mondta szerdán a védelmi miniszter. "Jelen pillanatban nincs szó fegyverekről. Amint azt a miniszterelnök is elmondta tegnap, jelenleg a humanitárius segítségnyújtásra összpontosítunk" - jelentette ki Kolozsváron tartott sajtótájékoztatóján Vasile Dîncu.

Hozzátette, MiG vadászgépeket se küldenek Ukrajnának, nem is érkezett erre vonatkozó kérés a hadviselő szomszédos államtól. A MiG gépeket egyelőre a földön tartják, és 'legrosszabb esetben konzerválni fogják', de ez nem jelent érvágást Románia légvédelmének, mert a külföldi haderők által biztosított huszonkét Eurofighter gép és a román légi század teljes mértékben el tudja látni a szükséges légi járőrszolgálatokat - mondta Dîncu.

A védelmi miniszter az ukrán menekültek számára létesített szállás megnyitásán vett részt Kolozsváron. Vasile Dîncu szerda este részt vesz a kolozsvári CFR 1907 - kijevi Dinamo jótékonysági mérkőzésén, amelynek célja a háború miatt szenvedő ukránok támogatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában