Románia

2022.04.12. 09:16

Kelemen Hunor: A jelenlegi gazdasági válság tovább fog mélyülni

Forrás: Facebook

Agerpres

 

A jelenlegi gazdasági válság az elkövetkező hónapokban tovább fog mélyülni, az államnak kötelessége beavatkozni - jelentette ki Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a kormánypárt vezetőinek hétfő esti sajtótájékoztatóján, amelyen a lakosság és a gazdaság védelmét célzó intézkedéscsomagot ismertették. "Tisztában vagyunk vele, és nap mint nap látjuk, hogy nincs olyan gazdasági és társadalmi terület, amely ne lenne érintett. Ilyen helyzetekben erős államra van szükségünk, abban az értelemben, hogy ott avatkozzon be, ahol szükséges, mert gazdasági válság van, amely az elkövetkező hónapokban tovább fog mélyülni. Az infláció növekedését látjuk az euróövezetben, a balti államokban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, és ez minden európai gazdaságot érinteni fog" - fejtette ki Kelemen.

 

Ilyen helyzetben az államnak kötelessége segíteni állampolgárait, de a gazdaságról is gondoskodnia kell - vélekedett a politikus. "Ez nem azt jelenti, hogy az állam a liberális piacgazdasági elvek ellen dolgozik, de ahol szükséges, ott a kormánynak kötelessége beavatkozni. Ezért ezek az intézkedések rendkívül jól átgondoltak, kiegyensúlyozottak, rövid, közép- és hosszú távra szólnak" - mutatott rá az RMDSZ elnöke. Kelemen szerint az intézkedések révén nőnek a költségvetési bevételek, így lesz miből segíteni az állami támogatásra szoruló társadalmi kategóriákat, és nem borul fel a költségvetés egyensúlya. Az RMDSZ elnöke azt is kifejtette, hogy egy kihívásokkal teli időszakban fontos a politikai stabilitás. Szerinte a nemzeti kisebbségek frakciója által is támogatott PSD-PNL-RMDSZ-koalíció politikai stabilitást nyújt Romániának, ezért fenn kell tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában