Románia

2022.04.04. 10:37

Kedden dönt a koalíció a lakosságot támogató intézkedésekről

Agerpres

 

Keddi ülésén dönt a koalíció az energiadrágulások következményeit mérsékelő szociális és gazdasági intézkedésekről - jelentette ki hétfőn a sajtónak a képviselőház és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu. A PSD székházában nyilatkozó politikus elmondta, ezeket az intézkedéseket előbb a párton belül is megvitatják. Hozzátette, egyeztetett a miniszterelnökkel, aki részt vesz majd a koalíció vezetőinek keddi ülésén. Ciolacu tájékoztatása szerint a rászorulókat várhatóan alapélelmiszerek vásárlására használható értékjegyekkel támogatja a kormány. Uniós alapokból 700 millió eurót lehet elkülöníteni erre a célra - részletezte. A PSD elnöke szerint az étkezési utalványok értékét is meg kellene növelni. Ciolacu elmondta, a pénzügyminiszter keddig kiszámolja, hogy az egyes intézkedések mennyire terhelik meg a költségvetést, és a 'legfenntarthatóbbakat' választja majd a koalíció.

 

Ciolacu: Remélem, hogy a PNL legújabb botránya nem befolyásolja a koalíció működését

 

Reményét fejezte ki hétfőn Marcel Ciolacu, hogy a Nemzeti Liberális Párt "legújabb botránya" nem befolyásolja a kormányzást és a koalíció működését. A Szociáldemokrata Párt elnöke a sajtónak elmondta, a kormányfővel folyatott egyeztetései alapján úgy véli, hogy a kormánypártok együttműködése zavartalan marad. "A többi a PNL belügye" - jelentette ki. Arra kérdésre, hogy Florin Cîţu távozása a PNL éléről javítani fog-e a kormánykoalíció működésén, a PSD elnöke kifejtette: a lakosság az energia drágulásának következményeit mérsékelő intézkedéseket vár el a koalíciótól. Hozzátette: szerinte a jelenlegi drágulásokat az energiaárak tavalyi "kaotikus" liberalizálása okozta, amiért az akkori döntéshozóknak vállalniuk kell a felelősséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában