Románia

2022.04.12. 10:50

Humanitárius segélyszállítmányt küldenek Moldovába az ukrajnai menekülteknek

Agerpres

 

Alapvető ellátáshoz szükséges termékekkel indít segélyszállítmányt a Mentsétek meg a gyermekeket romániai szervezete a Moldovai Köztársaságban lévő ukrajnai menekült anyáknak és gyermekeiknek. Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a humanitárius szállítmány 245.200 csomag pelenkát, nedves törlőkendőt, betétet tartalmaz. Ezeket a mintegy 22 ezer kisgyermekes anya között fogják szétosztani, akik Ukrajnából menekültek át a Moldovai Köztársaságba.

 

A Moldovai Köztársaság illetékes hatóságainak nyilvántartása szerint körülbelül százezer ukrajnai menekült van jelenleg az országuk területén, közülük 40 ezer gyermek. Az anyák és gyermekeik számára 100 menekültközpontot üzemeltetnek. Az Ukrajna háborús zónáiban maradt gyermekek éhezésnek, hidegnek vannak kitéve, de az emberkereskedők is veszélyt jelentenek számukra. Mindemellett több mint százezer kiskorú él ukrajnai gyermekotthonokban, akiket az a veszély fenyeget, hogy magukra maradnak.

 

A háború kitörése óta több mint 4 millió ember menekült el Ukrajnából, ebből kétmillió gyermek. A második világháború óta nem kényszerült ennyi gyermek otthona elhagyására - olvasható a szervezet közleményében. Aki segíteni szeretne, a https://bit.ly/SalvatiCopiiiUcraina oldalra látogatva megteheti. Ugyanakkor két eurót lehet adományozni a 8827-es számra küldött sms révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában