Románia

2022.01.03. 10:15

Tíz új bölcsőde megépítését hagyta jóvá a fejlesztési minisztérium

Agerpres

 

Tíz új, korszerű és környezetbarát bölcsőde megépítését finanszírozza a szaktárca - jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter. Ezt megelőzően 43 bölcsőde építését hagyták jóvá, így összesen 53 ilyen létesítmény épülhet országszerte - hangsúlyozza hétfői közleményében az RMDSZ.

"Minden megyeszékhelynek és megyei jogú városnak jóváhagyott a minisztérium egy vagy két bölcsőde megépítését, ott, ahol a lakosság száma meghaladja a 100.000-et. 53 olyan bölcsődeépítési kérést iktattak eddig a minisztériumban, amelyhez az egyszerű iratcsomó teljes, ezért jóváhagytam a finanszírozást ezekre a beruházásokra. Minden megyei jogú város önkormányzatát továbbra is arra bátorítom, kérvényezze az új bölcsőde megépítését, hiszen a fiatal családoknak nagy szüksége van erre mindenhol az országban, a minisztérium pedig minden költséget fedez" - idézte Cseke Attilát a szövetség közleménye.

A jóváhagyott beruházásokra közbeszerzési eljárást indítanak, majd kezdődhet az építkezés - tette hozzá a miniszter.

Az újonnan jóváhagyott tervek értelmében negyven gyermek befogadására alkalmas kis bölcsőde épül Aranyosgyéresen, Galacon, Nagyváradon, Szászvárosban és Vasluiban, illetve nagy, 100-110 gyermek befogadására alkalmas bölcsődét építenek Déván, Galacon és Romanban. Közepes méretű bölcsőde épül Bârladon és Călăraşi-ban - derül még ki a tájékoztatásból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában