Románia

2022.01.27. 13:17

Ciucă: A kormány elutasít minden, az újságírók megfélemlítésére irányuló kísérletet

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

A kormány "határozottan" elutasít minden, az újságírók megfélemlítésére irányuló kísérletet - jelentette ki csütörtökön Nicolae Ciucă miniszterelnök, hangsúlyozva, elfogadhatatlan, hogy egyesek feketelistázzák az úgynevezett 'mérgező szerkesztőségeket' a közvélemény előtt.

'A román kormány határozottan elutasít minden olyan kísérletet, amely az újságírók megfélemlítésére irányul. A véleménynyilvánítás szabadsága és az információhoz való szabad hozzáférés az erős demokrácia és a jogállamiság működésének garanciája. Nicolae Ciucă miniszterelnök elfogadhatatlannak tartja az úgynevezett "mérgező szerkesztőségeket" említő lista megjelentetését a nyilvános térben, és kategorikusan elítéli, hogy az eltérő véleményeket az erőszak bármely formájával nyilvánítsák ki. Románia miniszterelnöke támogatja az alapvető jogokat és az újságírók védelmét, mivel a sajtó elleni gyűlöletkeltés hozzájárulna egy olyan jövőkép kialakításához, amely eltávolítaná Romániát azoktól a demokratikus értékektől, amelyeket NATO- és EU-tagállamként vállalt' - olvasható a kormány által közzétett üzenetben.

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) szerdán a következő bejegyzést tette közzé Facebook-oldalán: "Lássuk, melyek a legmérgezőbb és leghamisabb médiaorgánumok. Kezdjük mi: a G4media...".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában