Holttestre bukkantak

2021.12.10. 11:16

Kolozsvári robbanás: a detonációt gázfelgyülemlés okozta

Forrás: realitatea.net

Agerpres

A Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) friss információi szerint a kolozsvári Duna (Dunării) utcai panzióban történt pénteki robbanásban egy nő életét vesztette, két személy súlyos égési sérüléseket szenvedett, négy további személy pedig szintén egészségügyi ellátásra szorult. A légnyomás több szomszédos épületet és leparkolt autót is megrongált, a detonációt tűz követte.

A helyszínre kiszálló tűzoltók egy nő megszenesedett holttestére bukkantak az épületben. A Kolozs megyei rendőrség tájékoztatása szerint egy 37 éves, Temes megyei nő halt meg. A súlyos égési sérüléseket szenvedett két férfit kórházba szállították. Mindketten 34 évesek és Hargita megyeiek.

A detonációval keletkező légnyomás 30 méteres körzetben kárt tett az épületekben és a parkoló gépkocsikban. A tüzet azonban sikerült időben eloltaniuk a tűzoltóknak, így a lángok nem terjedtek át a szomszédos épületekre. Az akció elején az utcában megszakították a földgáz- és áramszolgáltatást, a tűzoltóknak sikerült az utcai gázvezetékben keletkezett tüzet is eloltani. A bevetésen mintegy 30 tűzoltó vett részt.

Emil Boc polgármester Facebook-bejegyzése szeint a robbanást gázfelgyülemlés okozta. Közölte, hogy a detonáció által érintett szomszédos épületek állapotát szakemberek fogják felmérni.

A katasztrófavédelmi felügyelőséget 6 óra 49 perckor értesítették az 112-es sürgősségi hívószámon arról, hogy egy Duna utcai házban robbanás történt, amelynek nyomán az épület kigyulladt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában