Románia

2021.12.23. 13:54

FRISSÍTVE l Az USR megtámadja a jövő évi költségvetésről szóló törvényt

Forrás: digi24.ro

Agerpres

 

FRISSÍTÉS

 

"Elfogadhatatlan, hogy Románia költségvetését háborús zsákmányként kezeljék" - méltatlankodott Barna.

Az USR az egyetlen demokratikus ellenzék, és minden rendelkezésére álló parlamenti és demokratikus eszközzel harcolni fog, szögezte le.

"Az USR nyitottnak mutatkozott megoldást találni arra, hogy ne csak a PSD szavazóinak érdekeit szolgálja a költségvetés, és tegnap este sikerült is erről megállapodni. Ma reggel Marcel Ciolacu és Florin Cîţu közölte velem, hogy már nem érvényes a megállapodás, amely szerint minden román állampolgár részesült volna a költségvetési forrásokból" - fűzte hozzá az USR alelnöke.

*

Megtámadja az alkotmánybíróságon a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a jövő évi költségvetésről szóló törvényt - jelentette be csütörtökön a parlamentben a párt elnöke.

Dan Barna kifogásolta, hogy a törvényhozók elfogadták a "szélsőségesek" módosító javaslatait, de nem szavazták meg az USR egyetlen indítványát sem. Kijelentette: szerinte a jogszabály diszkriminál, mert csak azoknak a polgároknak kedvez, akik a kormánypártokra szavaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában