Labdarúgás

2024.05.01. 17:12

Már az osztályozóra készül a Bihar FC

A váradiakra három idegenbeli mérkőzés után most egy héten belül három hazai meccs vár a III. Liga 8. csoportjának felsőházi rájátszásában.

Jósa Attila

A III. Liga felsőházi rájátszásának a megszokottól eltérő lebonyolítása miatt az elmúlt három hétben idegenben lépett pályára a Nagyváradi 
Bihar FC labdarúgócsapata. A csapat Temes megyei „kiruccanásai” eredményesen zárultak, a piros-kékek a maximálisan megszerezhető 9 pontot gyűjtötték be, kapott gól nélkül. Ezzel eldőlt, hogy a III. Liga 8. sorozatában már nem veszítheti el az első helyet a hátralévő négy forduló során, a váradiak előnye 12 pont a második helyen tanyázó Temesvári Politehnica előtt. A három idegenbeli mérkőzés után a váradiakra most egy héten belül három hazai meccs vár: május 3-án, pénteken 18 órától az Újpécsi CSC ellen lépnek pályára a Bodola Gyula Stadionban. A Buziásfürdői Phoenix május 7-én, míg a Temesvári Politehnica május 11-én látogat Nagyváradra. Az osztályozó előtti utolsó mérkőzést, amely egyben a felsőházi rájátszás utolsó mérkőzése is lesz, Újpécsen vívja a Bihar FC május 18-án 18 órától. A pénteki meccsen három hiányzója lesz a hazaiaknak, Alexandru Stoian és Răzvan Gunie mellett a Temesvári Poli elleni mérkőzésen megsérült Luca Tincău sem áll Florin Farcaş vezetőedző rendelkezésre. 

„Nem könnyű kezelni a helyzetet, a srácokat motiválni, miközben ekkora előnnyel vezetjük a bajnokságot és már biztos az első hely. Úgy gondolom, hogy értelmes játékosaink vannak, és nekünk, a stábnak az a dolgunk, hogy arra is ügyeljünk, hogy most ne lankadjon a figyelem. Az osztályozóra kell csúcsformában lennünk. Függetlenül attól, hogy kivel játszunk az elődöntőben, mindenképpen tovább kell jussunk, hogy aztán a döntőben elérhessük a legfontosabb célt, a feljutást” – mondta Florin Farcaş. 

A Bihar FC az osztályozó elődöntőjében a 7. csoport második helyén végzőcsapatával találkozik, az első mérkőzést május 22-én, a visszavágót május 25-én rendezik. A 7. csoportban jóval kiélezettebb a küzdelem, mint a 8. sorozatban, az osztályozót érő helyekért folytatott harcban mind a négy csapat érintett. Az első helyre jelenleg a Temes megyei Győrödi CSC csapata pályázik a legnagyobb eséllyel, míg a második helyen a Dévai VSK áll, egy ponttal megelőzve a Filiaşi ACSO, hárommal pedig a Şimiani Viitorul együtteseit. A másik két harmadosztályú Bihar megyei csapat idegenben szerepel, a felsőházban a Biharszentandrási Crişul Zilahon (péntek, 18 óra), míg a Félixfürdői Lotus Nagybányán lép pályára a Minaur vendégeként (péntek, 18 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában