Közalkalmazotti rendszer

2021.12.31. 08:19

A közalkalmazotti bérek az állami költségvetés bevételeinek függvényében növekedhetnek

Agerpres

A közalkalmazotti rendszerben a 2017/153-as törvény által előírt béremelésekre akkor kerülhet sor, ha az állami költségvetés bevételei növekednek - jelentette ki Nicolea Ciucă kormányfő.

A TVR 1 csütörtök esti műsorában a miniszterelnök elmondta, a kormány számára sem kényelmes, hogy a törvény hatályba helyezését halogassa.

A kormány számára sem kényelmes a halogatás, mert minél hosszabb ideig halasztjuk el, annál nagyobb összegekről lesz majd szó. Emiatt akarunk beruházásokat, hogy nőjön a bevételek mértéke, és ültethessük gyakorlatba a béremelésekről szóló törvényt - magyarázta Ciucă.

Kifejtette ugyanakkor, hogy 2022. január 1-jétől az egészségügyben dolgozók egy része - az ápolók és betegszállítók -, valamint a tanügyi alkalmazottak megkapják a törvény szerint őket megillető béremelés egy részét. Ezt a döntést az e munkavállalói kategóriák által végzett munka indokolja - fejtette ki a kormányfő, felkérve a többi közalkalmazotti kategória képviselőit, hogy legyenek türelemmel és bízzanak abban, hogy a költségvetési bevételek növekedésével a kormány minden tőle telhetőt megtesz a törvény betartatása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában