nyugdíj

2021.11.22. 16:47

Fifor: A PSD kijavítja, amit a jobboldali pártok elrontottak

Fotó: digi24.ro

Mihai Fifor képviselő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) Arad megyei szervezetének elnöke azt mondta hétfőn, hogy ha a szociáldemokraták nem léptek volna kormányra, fennállt volna a veszély, hogy a nyugdíjakat nem utalták volna át karácsonyig.

Mihai Fifor közleményt adott ki, miszerint Raluca Turcan munkaügyi miniszter nyilatkozata igazolni látszik a PSD korábbi figyelmeztetéseit arra vonatkozóan, hogy fennáll a nyugdíjkifizetések késlekedésének veszélye.

„A PSD most is azt teszi, amit mindig tett az elmúlt 30 évben: kijavítja, amit a jobboldali pártok elrontottak. A nyugdíjasok legyenek nyugodtak, meg fogják kapni idejében a teljes nyugdíjukat!” – üzente a szociáldemokrata politikus. Hozzátette ugyanakkor, ahhoz, hogy a nyugdíjakat valóban ki lehessen fizetni, szükség lesz a társadalombiztosítási alap kiegészítésére, hogy pótolják azt a 3 milliárd lejt, amit Florin Cîţu, a Nemzeti Liberális Párt elnöke 'a liberális párti polgármestereknek fizetett ki a szavazatukért, hogy pártelnökké válasszák.'

A költségvetés-kiigazításhoz teljes jogkörű kormányra van szükség, így „ha a PSD nem lépett volna kormányra, hogy elhárítsa az akadályokat, fennállt volna a veszély, hogy több mint ötmillió nyugdíjas nem kapta volna kézhez nyugdíját az ünnepekig” – vélekedett az aradi PSD elnöke, aki szerint pártja mindig megtalálta a nyugdíjak, a gyereknevelési segély vagy a minimálbér kifizetéséhez, sőt, megemeléséhez szükséges forrásokat.

Florin Cîţu ügyvivő kormányfőt korábban arra reagáltatták az újságírók, hogy Raluca Turcan ügyvivő munkaügyi miniszter a lemondását kérte, amiért rosszul alkudozott a Szociáldemokrata Párttal, és mert állítólag november 26-tól nincs már pénz a nyugdíjakra. Ezzel kapcsolatban Cîţu azt mondta: bírálójának jogában állt volna megtenni az észrevételeit a PNL végrehajtó bizottságának ülésén, amelyen nem vett részt. „Ő a munkaügyi miniszter, vállalja a felelősséget azért, ha elfogyott a nyugdíjakra szánt pénz” – tette hozzá az ügyvivő miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában