nézeteltérés

2021.11.23. 16:28

Cîţu: A PNL vezetőtestületében fog eldőlni, milyen megoldást találnak

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos politikai bürójában fog eldőlni, milyen megoldást találnak a Raluca Turcan és Florin Cîţu közötti nézeteltérésre – jelentette ki újságírói kérdésre válaszolva Florin Cîţu, a párt elnöke.

„Minden kollégámnak azt mondtam, hogy ha meg akar beszélni egy problémát, azt a PNL-n belül beszéljük meg. Ha a kormányzásról van szó, megbeszélhettük volna a kormányban, de ha a sajtón keresztül akar üzenni, akkor természetesen más döntést kell meghoznunk” – mondta Cîţu.

A pártelnök hozzátette, szeretné, ha visszatérnének a Nemzeti Liberális Pártba azok, akik 'talán a régi elnök iránti szimpátiából vagy barátságból' eltávolodtak az alakulattól, hiszen „végül is Romániában manapság egyetlen jobboldali párt van, egyetlen liberális párt, a PNL, tehát azoknak, akik a liberális elvek alapján akarnak tevékenykedni a továbbiakban, a PNL-ben a helyük” – fogalmazott Cîţu.

A PNL vezetője ezzel arra reagált, hogy Raluca Turcan ügyvivő munkaügyi miniszter egy nappal korábban kemény bírálatot fogalmazott meg vele szemben egyik sajtónyilatkozatában. Turcan azt mondta, Cîţunak le kellene mondania, mindazokkal a párttagokkal együtt, akik az új kormány megalakításáról folyó egyezkedéseken vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában