megoldás

2021.11.17. 12:51

Az előadóművészek egy része nem igényelhet munkanélküli-segélyt

Viceprim-ministrul Raluca Turcan participa la lansarea oficiala a programului guvernamental ''Initiativa pentru Valea Jiului'' care are ca scop dezvoltarea proiectelor si strategiilor pe termen lung, ca raspuns la provocarile sociale si de mediu cu care se confrunta aceste regiuni, la Palatul Victoria din Bucuresti, miercuri, 8 ianuarie 2020. EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Raluca Turcan munkaügyi miniszter szerdán megoldást ígért a munkanélküli-segély biztosítására valamennyi előadóművész számára.

Közleménye szerint a tárcavezető kedden találkozott az eladóművészeket tömörítő MUZE egyesület képviselőivel. A megbeszélés témája a szerzői jogi szerződés alapján nyújtott munkanélküli-segély volt.

Raluca Turcan emlékeztetett: egy hatályban lévő sürgősségi rendelet szerint az országos bruttó átlagbér 75 százalékénak megfelelő munkanélküli-segély jár azoknak a szerzői jogi szerződéssel rendelkező személyeknek, akiket érintenek a koronavírus miatti korlátozások. A MUZE egyesület azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a munkanélküli-segély igényléséhez szükséges formanyomtatványból kimaradt az előadóművészek több kategóriája, akik emiatt elesnek a juttatástól.

A tárcavezető ígéretet tett arra, hogy miniszteri rendelettel pótolja ezt a mulasztást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában