Közlemény

2021.11.24. 16:39

A katasztrófavédelemnek nem áll hatáskörében az események engedélyezése

Large stack of file folders, documents, paperwork piled on glass top desk in office with desktop computer. Bookshelves in background.

Fotó: Illusztráció

A katasztrófavédelmi főigazgatóságnak (DSU) nem áll hatáskörében engedélyezni vagy megtiltani gyűlések, találkozók, események szervezését – tájékoztatott szerdai közleményében az intézmény.

A DSU a Szociáldemokrata Párt (PSD) korábbi közlésére reagált ezzel, amelyben az alakulat azt állította, azért mond le a kormányprogram nyilvános bemutatásáról, mert a katasztrófavédelmi főigazgatóság nem hagyta jóvá az esemény megtartását.

A DSU-nak nem tartozik a hatáskörébe a különféle események engedélyezése vagy szervezésének megtiltása, csak annyi a feladata, hogy a szervezők kérésére útmutatással, magyarázattal szolgáljon a vonatkozó járványügyi intézkedésekről – nyomatékosítják. Ez esetben azt válaszolták a hozzájuk érkezett megkeresésre, hogy az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) által legutóbb javasolt intézkedések lehetővé tennék az esemény megszervezését, ezek a javaslatok azonban csak akkor lépnek életbe, amikor a kormány elfogadja az erről szóló határozatot – magyarázta a DSU.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában