eltévedt

2021.10.11. 11:37

Több mint 12 órán át kerestek egy Retyezátban eltévedt túristát

Fotó: Salvamont Hunedoara

Hétfő reggel megtalálták a hegyimentők azt a temesvári 22 éves fiatalembert, aki vasárnap eltévedt a Retyezát-hegységben, és a mentőcsapatok több mint 12 órán át keresték.

A fiatalember két másik társával együtt túrázni indult vasárnap a hegységbe, a Retyezát-csúcsra akartak felmászni. Ketten visszafordultak, amikor hóréteg állta útjukat, ő azonban úgy döntött, hogy egyedül folytatja útját. Felért a csúcsra, visszafelé jövet azonban a leszálló ködben eltévedt – számolt be Ovidiu Bodean, a Hunyad Megyei Hegyimentő-szolgálat vezetője.

A másik két fiatal az este leszálltakor értesítette a hegyimentőket, hogy barátjuk nem tért vissza Râuşor településre, ahol várták. A fiatal keresésére 20 hegyimentő indult a râuşori bázisról, keresőkutya is volt velük.

A hegyimentők hétfő reggel találtak rá a 22 éves fiatalra Gura Zlata környékén, ahová egy nem jelzett útvonalon ereszkedett le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában