új kormány

2021.10.12. 15:14

Roman: Cioloş úr csak rombolni tud, építkezni nem

Azoknak kell megoldást találniuk egy új kormány beiktatására, akik megbuktatták a Cîţu-kabinetet – jelentett ki kedden a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselőházi frakcióvezetője.

Florin Roman kedden a parlamentben a sajtónak kifejtette, a PNL álláspontja szerint a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnökének, Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnökként a Románok Egyesülésért Szövetséggel (AUR) és Szociáldemokrata Párttal (PSD) kellene tárgyalnia, akikkel együtt parlamenti többséget alkotva, 281 szavazattal megvonták a bizalmat Florin Cîţu kormányától.

Kérdésre válaszolva elmondta, a PNL vezetőtestülete kedd este dönt arról, hogy támogatják-e a PNL-USR-RMDSZ-koalíció helyreállítását. A frakcióvezető ugyanakkor kétségeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy pártja együtt tud működni Dacian Cioloşsal, miután az USR elnöke hozzájárult a kormány megbuktatásához. „Cioloş úr csak rombolni tud, építkezni nem” – jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában