Bejelentés

2021.10.03. 12:08

Dacian Cioloş: Lemondok a frakcióvezetői pozíciómról

Dacian Cioloş, az USR PLUS új elnöke bejelentette, hogy lemond az Európai Parlament Újítsuk meg Európát (Renew Europe) frakciójának élén betöltött tisztségéről.

„Már közöltem a Renew frakcióbeli kollégáimmal, hogy lemondok frakcióvezetői pozíciómról. Holnap Strasbourgba megyek, hogy személyesen beszéljek velük, a frakció vezetőségével, és szervezzünk választásokat a frakcióvezetői tisztség betöltésére” – mondta vasárnap Cioloş.

Az USR PLUS elnöke kifejtette, az a célja, hogy az általa vezetett alakulat 2024-re a legjelentősebb jobboldali párttá nője ki magát.

A párt szombati kongresszusa után mind Dacian Cioloş, mind pedig Dan Barna kijelentette: kizárt az USR PLUS szétszakadása, ellenkezőleg: a tisztújítást követően megerősödve megy tovább.

Szombat este a Digi 24 stúdiójába hívták meg az újonnan megválasztott pártelnököt, aki ott azt nyilatkozta: sem egy szakértői kormány alakítását, sem az előre hozott választásokat nem tartja jelenleg célravezetőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában