Tájékoztatás

2021.09.16. 15:00

További két megbetegedést okozott a nyugat-nílusi vírus

Original Title: Aa_FC2_12a.jpg

Fotó: wikipedia.org

További két megbetegedést okozott idén Romániában a nyugat-nílusi vírus, egy esetet Bukarestben, egyet pedig Giurgiu megyében regisztráltak – jelentette csütörtökön a közegészségügyi intézet (INSP) keretében működő Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ.

A tájékoztatás értelmében június 7-étől követik a nyugat-nílusi vírussal való megfertőződéseket, és azóta hét ilyen esetet jegyeztek. Ezeket Bákó, Olt, Dolj és Giurgiu megyéből, illetve Bukarestből jelentették.

Az egyik fertőzött – egy 63 éves, Dolj megyei férfi – belehalt a betegségbe.

Mivel a nyugat-nílusi lázat okozó vírus szúnyogcsípéssel terjed, elsősorban a szúnyogok ellen kell védekezni. A közegészségügyi intézet szakemberei azt javasolják a lakosságnak, hogy a szúnyogcsípések elkerülése érdekében viseljenek hosszú ujjú blúzt és hosszú szárú nadrágot, használjanak szúnyogriasztó szereket, szereljenek szúnyoghálót az ablakokra, ne tartsanak lakhelyük közelében állott vizet, és gyakran távolítsák el a szemetet lakásuk környékéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában