Menesztés

2021.09.21. 14:44

Octavian Berceanu elvesztette a politikai támogatottságát

Fotó: digi24.ro

Florin Cîţu miniszterelnök azt mondta kedden a környezetvédelmi őrség vezetőjének menesztéséről, hogy mindenkit le kell váltani, aki politikai alapú kinevezéssel kerül tisztségbe, ha utólag megszűnik a politikai támogatottsága.

A Prahova megyébe látogató kormányfőtől az Országos Környezetvédelmi Őrség főfelügyelőjének, Octavian Berceanunak menesztésére kértek magyarázatot az újságírók. Cîţu álláspontja szerint Octavian Berceanu elvesztette a politikai támogatottságát, mivel az USR PLUS kilépett a kormánykoalícióból.

„Mindenkit le kell cserélni, aki politikai alapon, a koalíció révén kapott kinevezést, abban a pillanatban, hogy megszűnt a politikai támogatottsága” – szögezte le a miniszterelnök.

Hozzátette, Berceanu székébe nem neveztek ki más személyt, hanem helyettese, Alexandru Lucian Vasile látja el a főfelügyelői feladatokat. Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb eljárás minden esetben, ha egy intézmény éléről politikai támogatottság megszűnése miatt elmozdítják a vezetőt – magyarázta Cîţu.

Az államtitkári ranggal egyenértékű főfelügyelői tisztségből hétfőn menesztették Octavian-Alexandru Berceanut. Florin Cîţu miniszterelnök erre vonatkozó rendelete megjelent a Hivatalos Közlönyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában