Bojkott

2021.09.06. 15:20

Moşteanu: a „győztes csapat” új taggal, Marcel Ciolacuval bővült

Fotó: digi24.ro

Ionuţ Moşteanu, az USR PLUS képviselőházi frakcióvezetője és szóvivője a két parlamenti házbizottság összevont ülését követően kijelentette, az utóbbi 31 év alatt először fordul elő, hogy megtagadják a bizalmatlansági indítvány benyújtásának jogát, ami precedens nélküli alkotmányossági visszaélés.

Moşteanu a sajtónak adott hétfői nyilatkozatában felrótta Marcel Ciolacu PSD-elnöknek, hogy Florin Cîţu miniszterelnököt védi az indítványtól.

„A PSD és a PNL megtagadja a törvényhozóktól a bizalmatlansági indítvány benyújtásának jogát. Az utóbbi napokban beigazolódott, ha még egyáltalán szükség volt rá, hogy – a Ciolacu úr kijelentései dacára – valójában a győztes csapat új taggal, Marcel Ciolacuval bővült” – mondta a frakcióvezető, hozzátéve, a jelek szerint Ciolacu azt a feladatot kapta, hogy védje Cîţu miniszterelnököt.

Az USR PLUS szóvivője elmondta, az alakulat minden törvényhozója jelen van és támogatja a bizalmatlansági indítványt. A dokumentum napirendre tűzésének elodázását ahhoz az időszakhoz hasonlította, amikor Liviu Dragnea volt a képviselőház elnöke, aki – Moşteanu szerint – azt tett, amit akart, fittyet hányva az alkotmányosságra vagy a házszabályra.

„Az utóbbi 31 évben először történik meg, hogy a törvényhozóktól megtagadják a bizalmatlansági indítvány benyújtásának jogát. A PSD-sek és a PNL-sek bojkottálták ezt az ülést, hogy ne lehessen megszabni az indítvány felolvasásának, megvitatásának és a róla való szavazásnak az ütemtervét. Erre még nem volt példa” – fogalmazott az USR PLUS frakcióvezetője.

Az alakulat hétfőn a Facebookon közölte, hogy a PSD törvényhozói harmadik alkalommal is bojkottálták a két házbizottság összevont ülését, amelyen a bizalmatlansági indítványra vonatkozó ütemtervet kellett volna leszögezni. Az USR PLUS szerint ezzel Marcel Ciolacu bebizonyította, hogy kettős játékot játszik, és valójában nem akarja Florin Cîţu menesztését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában