Kezdeményezés

2021.09.14. 14:28

Ingyenes pszichológiai tanácsadást indítanak gyerekeknek

Fotó: digi24.ro

Románia a világon elsők között vezet be olyan országos programot, amely a koronavírus-járvány kiskorúakra gyakorolt pszichológiai hatásainak csökkentésére is megoldásokat nyújt – jelentette be kedden Florin Cîţu.

A miniszterelnök a „Gondoskodunk a gyerekekről” elnevezésű program lebonyolításáról szóló sürgősségirendelet-tervezet ismertetésén vett részt. Közlése szerint a jogszabályt várhatóan jövő héten fogadja el a kormány.

Florin Cîţu elmondta, hogy a programot közintézmények és civil szervezetek szakértői dolgozták ki a szülők és a gyerekek bevonásával. Jelentőségét szerinte növeli, hogy éppen akkor indítják el, amikor a legnagyobb szükség volt rá, mert a világjárvánnyal járó korlátozások a kiskorúak lelkivilágára is hatással voltak.

A kormányfő tájékoztatása szerint a program ingyenes pszichológiai tanácsadást biztosít gyermekek számára, a szülőknek és a szakembereknek pedig segítséget nyújt a gyermekek pszichoemocionális szükségleteinek ellátáshoz. Mindezek mellett megoldásokat kínál a gyermekek elleni kiberbűnözés leküzdésére is – tette hozzá Cîţu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában