Javaslat

2021.06.02. 15:28

Ingyenes pultok az utcán áruló idősek és szegények számára Aradon

Fotó: bacau.net

Az aradi helyi rendőrség azt javasolta a polgármesteri hivatalnak, hogy helyezzen ki pultokat azoknak az időseknek, akik a megélhetésük érdekében kénytelenek az utcán virágot, zöldséget árulni. Az aradi helyi rendőrség tájékoztatása szerint az erre vonatkozó javaslatot már elküldték megvitatás végett a városi tanácsnak, illetve a piacok adminisztrálásával foglalkozó vállalatnak.

A dokumentum kimondottan az idősekre és a szegény emberekre vonatkozik, akik a túlélés érdekében kénytelenek közterületen árulni fogyasztási cikkeket. A javaslat szerint az érintett idős és szegény embereknek az aradi piacok területén belül jelölnének ki olyan helyeket, ahol bérleti díj nélkül, a helyi rendőrség oltalma alatt adhatnák el árujukat a számukra fenntartott pultoknál. A kezdeményezők már tárgyaltak ez ügyben a helyi önkormányzat és a piacokat adminisztráló cég képviselőivel, mindkét intézmény nyitott a javaslatra – olvasható a közleményben.

A helyi rendőrség emlékeztet, hogy már két éve nem bírságolja meg azokat az öregeket, akik az utcán állva árulnak a megélhetésük érdekében. Az 1999/12-es törvényt, amelyre hivatkozva kiszabhatók voltak ezek a bírságok, 2020-ban eltörölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában