Intenzív osztályok

2021.04.04. 18:28

Több mint 1600 intenzív terápiás ágy van koronavírusos páciensek számára

Fotó: Getty Images

Jelenleg több mint 1600 ágy áll rendelkezésre országszerte a kórházak intenzív osztályain a koronavírusos páciensek számára – jelentette be vasárnap Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter.

Hangsúlyozta, hogy a kritikus állapotban levő pácienseket kockázatos hosszú távolságokon szállítani, és ez csak abban az esetben jelenthet megoldást, ha más alternatíva nincs. Nagyon fontos maximálisan kihasználni az anyagi és emberi erőforrásokat ott, ahol ezek rendelkezésre állnak, szögezte le.

'Jelenleg több mint 1600 ágy áll rendelkezésre országszerte a kórházak intenzív osztályain a koronavírusos páciensek számára. Ma két rekord is megdőlt: a kórházban kezelt, illetve az intenzív osztályon kezelt páciensek száma. Nehezen mondható el, hogy ezekért a számokért az egészségügyi minisztérium, az egészségügyi rendszer a felelős, ezek inkább az emberek szolidaritásától és mindannyiunk felelősségérzetétől függnek' – nyomatékosította Voiculescu. Hozzátette, nagyon fontos, hogy ha megfertőződünk, jelentsük, ha betegnek érezzük magunkat, forduljunk orvoshoz. Sok páciens, aki az intenzív osztályra kerül, nagyon későn kér orvosi segítséget, nyomatékosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában