Oktatás

2021.03.05. 18:14

A végzős osztályok a piros zónának minősülő településeken is járhatnak iskolába

FRISSÍTÉS!

Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) péntek esti ülésén úgy határozott, hogy a végzős osztályok tanulói, azaz a nyolcadikosok, tizenkettedikesek, tizenharmadikosok és a végzős szakiskolások a koronavírusos megbetegedések magas száma miatt vörös zónának minősülő településeken is mehessenek iskolába. Ez alól kivételt képeznek a 6 ezrelékes incidenciát meghaladó települések.

A CNSU határozata nyomán módosulni fog az oktatási és az egészségügyi minisztérium közös rendelete a járvány idején zajló iskolai tevékenység szabályairól.

A módosítást az oktatási miniszter kérte, aki azzal az igényléssel fordult az országos vészhelyzeti bizottsághoz, tegye lehetővé, hogy a végzős osztályok tanulói a koronavírusos megbetegedések magas száma miatt vörös zónának minősülő településeken is mehessenek iskolába. A tárcavezető azzal érvelt, hogy a képességvizsga és az érettségi vizsga „meghatározó fontosságú minden fiatal jövője szempontjából”.

*

Azzal az igényléssel fordul az oktatási minisztérium az országos vészhelyzeti bizottsághoz (CNSU), tegye lehetővé, hogy a végzős osztályok tanulói, azaz a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek, a koronavírusos megbetegedések magas száma miatt vörös zónának minősülő településeken is mehessenek iskolába.

Erről az Antena 3 hírtelevízió pénteki műsorában beszélt Sorin Cîmpeanu tárcavezető, azzal érvelve, hogy a képességvizsga és az érettségi vizsga „meghatározó fontosságú minden fiatal jövője szempontjából”.

Cîmpeanu hozzátette, oktatási miniszterként továbbra is azt az elvet támogatja, hogy „az iskolákat kell utoljára bezárni és elsőként megnyitni”.

Az oktatási minisztérium minden tőle telhetőt megtesz, hogy a vizsgákra készülő tanulóknak a lehető legjobb felkészítésben legyen részük – nyomatékosította a tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában