Karantén

2020.11.13. 14:48

Arafat: Hétfőtől karantén alá kerül Nagyszeben, az intézkedés két hétig lesz érvényben

Hétfőtől, november 16-ától két hétre karantén alá vonják Nagyszebent – közölte pénteken Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője.

The town of Sibiu

Fotó: ANDREI PUNGOVSCHI

Az erre vonatkozó döntést egy pénteken, sürgősségi jelleggel összehívott gyűlésen hozták meg. Szintén karantén alá kerül Nagytalmács (Tălmaciu), Nagydisznód (Cisnădie) és Sellenberk (Şelimbăr).

Arafat közölte: a hétvégi napokon a nagy bevásárlóközpontok ('mall') is bezárnak, csak az élelmiszerüzletek, a gyógyszertárak és az állateledelt forgalmazó boltok maradhatnak nyitva. Az üzletek 21 óra helyett már 20 órakor bezárnak, a teraszokon is felfüggesztik a kiszolgálást a karantén idejére. Az üzletekben nyolc négyzetméteren maximum egy ember lehet.

Délelőtt 10 és 13 óra között a 65 év fölöttiek mehetnek vásárolni.

A vallási szertartásokat, istentiszteleteket, miséket csak szabad ég alatt lehet csak megtartani a következő két hétben az említett településeken.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) adatai szerint a romániai megyék közül Szeben megyében a legmagasabb a fertőzöttségi arány: 7,78 ezer lakosra vetítve (egy nappal korábban ez az arány 7,4 ezrelék volt). Az utóbbi 24 órában Szeben megyében 470 személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

A megyeszékhelyen, Nagyszebenben a lakossági fertőzöttségi arány meghaladta a 11 ezreléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában