Újraszervezés

2020.10.06. 11:04

Violeta Alexandru: A Munkaügyi Felügyelőséget fel kell számolni, és újra kell alapítani más szervezeti felépítéssel

 A Munkaügyi Felügyelőséget fel kell számolni, majd újra kell alapítani más szervezeti felépítéssel, a kulcsfontosságú tisztségekre versenyvizsgát kell kiírni – véli Violeta Alexandru munkaügyi miniszter.

A tárcavezető egy keddi Facebook-bejegyzésben azt írja, kiértékelte a Munkaügyi Felügyelőség tevékenységét, és arra a következtetésre jutott, hogy nem lehet megreformálni az intézményt. „Fel kell számolni, majd újra kell alapítani, más szervezeti felépítéssel, versenyvizsgát hirdetve a kulcsfontosságú tisztségekre. Próbálkoztunk már több módosítással, de nem működik. Kár azokért, akik ennél az intézménynél dolgoznak” – írja a miniszter.

Violeta Alexandru szerint a Munkaügyi Felügyelőség működését szabályozó törvényt is módosítania kell a parlamentnek.

A miniszter ugyanakkor felrótta a felügyelőség munkatársainak, hogy közömbösen viszonyultak a hatóságok felhívásához, amelyben a koronavírus terjedésének fékezését célzó intézkedések betartásának fokozottabb ellenőrzését kérték.

„Nekem nem célom barátságokat kötni a közigazgatásban. Senkit nem támogatok, ha nem végzi a munkáját. Nekem az a célom, hogy megteremtsem a megfelelő környezetet azok számára, akik tényleg tenni akarnak valamit, azt akarom, hogy lépjenek ki a komfortzónájukból, és legyen látható eredménye a munkájuknak” – fogalmazott Violeta Alexandru.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában