Előrejelzés

2020.10.06. 11:12

Sárga viharriasztást adtak ki 39 megyére

Légköri instabilitásra és jelentős mennyiségű esőre vonatkozó sárga riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) 39 megyére.

A meteorológusok szerint kedden 18 óráig a hegyvidéki és dombvidéki térségekben, Máramarosban, Erdélyben, valamint Olténia, Muntenia és Moldva nagy részén a fokozott légköri instabilitás miatt viharokra, felhőszakadásra, villámlásra, akár jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25-35, helyenként az 40-60 litert négyzetméterenként.

A sárga riasztás Fehér, Argeş, Arad, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Botoşani, Brassó, Buzău, Kolozs, Krassó-Szörény, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunyad, Hargita, Iaşi, Mehedinţi, Máramaros, Maros, Neamţ, Prahova, Szeben, Szilágy, Szatmár, Suceava, Temes, Vâlcea, Vrancea és Vaslui megyére érvényes.

Kedden 18 órától szerda reggel 6 óráig Brăila, Buzău, Călăraşi, Konstanca, Galac, Giurgiu, Ialomiţa, Tulcea, Teleorman, Vrancea és Vaslui

megyében lesz érvényben a sárga viharriasztás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában