Választások

2020.10.31. 17:07

Orban: Szükség van választásokra, ellenkező esetben Renate Weber marad a Nép Ügyvédje

Ludovic Orban miniszterelnök úgy nyilatkozott Slobozián tett szombati látogatása során: ha a jelöltek és a kampánystábok tiszteletben tartják az óvintézkedéseket, a választási kampány semmiféle pluszkockázatot nem jelent a járvány terjedése szempontjából.

'A választási kampány lebonyolítása semmiféle pluszkockázatot nem jelent a vírus terjedése szempontjából. Ha a jelöltek és a kampánystábok betartják a szabályokat, semmiféle veszélye nincs annak, hogy gyorsabban fog terjedni a vírus. A szavazás napját is úgy szervezzük meg, hogy az emberek biztonságban elmehessenek szavazni. Szükség van parlamenti választásokra. Arra kérem az embereket, hogy tegyék fel maguknak a kérdést: azt akarják, hogy Renate Weber továbbra is a Nép Ügyvédje intézményének élén maradjon? Ha nem tartunk választásokat, Renate Weber a Nép Ügyvédje marad, és továbbra is ő lesz a felelős azokért az alkotmánybírósági beadványokért, amelyek miatt drámaian megnőtt a fertőzések száma. Azt akarják, hogy olyan emberek, mint Florin Iordache, az állami intézmények élére kerüljenek? Ha nem akarják, hogy olyan emberek, mint Florin Iordache, az állam intézményeinek élére kerüljenek, szükség van választásokra' – érvelt a kormányfő.

Orban kifejtette: minden országban a kitűzött időpontban megtartották a választásokat. Példaként említette az Amerikai Egyesült Államokat, ahol a legnagyobb fertőzési szám dacára is lebonyolítják az államelnök-választásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában