bukaresti választási iroda

2020.10.04. 15:05

A BEM elutasította a bukaresti első kerületi szavazatok újraszámlálását

A bukaresti választási iroda elutasította vasárnap a fővárosi első kerületi szavazatok újraszámlálására vonatkozó kérelmet.

Clotilde armand

Fotó: Antena 3

Az illetékes intézmény megalapozatlannak nyilvánította és elutasította a Szociáldemokrata Párt (PSD) óvását, amelyet a fővárosi első kerületi választási iroda döntése ellen nyújtott be. Az első kerületi választási iroda ugyanis korábban szintén elutasította a szavazatok újraszámlálására vonatkozó beadványt.

A bukaresti választási iroda közölte: megvizsgálta a felsorolt indokokat és a benyújtott dokumentumokat, és ezek, valamint a hatályos törvények fényében megalapozatlannak tartja a szavazatok újbóli megszámolását.

A Központi Választási Iroda megvizsgálta és megalapozatlannak nyilvánította a választási csalás gyanúját – teszi hozzá a közlemény.

A szavazólapokat tartalmazó zsákok kezeléséről megjelent felvételek elemzése nem tartozik a bukaresti választási iroda hatáskörébe. Ezeket az illetékes hatóságok fogják megvizsgálni – szögezi le a dokumentum.

A fővárosi első kerületi szavazatok újraszámlálását és a szavazás megismétlését a Szociáldemokrata Párt a követelte, választási csalásra hivatkozva, miután bizonyos nyilvánosságra került felvételeken több személy látható, amint bemennek a szavazólapokat tartalmazó zsákokat őrző helyiségbe.

Az ügyben két vizsgálatot is indított az első kerületi bírósági ügyészség.

A fővárosi első kerületi polgármester-választást a nem végleges választási eredmények szerint a PNL és az USR PLUS közös jelöltje, Clotilde Armand nyerte 40,95%-kal.

A bukaresti választási iroda döntése után Clotilde Armand azt írta a Facebookra: „a PSD-óvások szappanoperája véget ért”, és mától hivatalosan ő az első kerület polgármestere.

Borítóképünkön: Clotilde Armand

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában