Politika

2020.07.10. 18:28

Barna: Iohannis államfőnek eleget kell tennie a közvetítői szerepnek

Bírálta pénteken a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke Klaus Iohannist. Dan Barna szerint „nem mennek jól a dolgok” az országban, ugyanakkor felkérte az államfőt, tegyen eleget a közvetítői szerepnek.

Iohannis elnök csütörtöki nyilatkozatára reagálva Barna rámutatott, egyetért azzal, hogy a Szociáldemokrata Párt rosszul kormányzott, „de nem lehet a végtelenségig a nehéz örökségre hivatkozni”.

„Egyetlen szót sem szólt az államfő a PNL-kormányon belüli jelenlegi rendellenességekről. Nem adott hangot elégedetlenségének, nem rótt fel nekik semmit, nem említette meg, hogy helyenként még lenne javítanivaló, mintha jól mennének a dolgok. Márpedig mindaz, ami ezekben a napokban történik, azt mutatja, hogy nem mennek jól a dolgok” – fogalmazott.

Az USR-elnök hozzátette, jelen helyzetben felelős magatartásra, szolidaritásra van szükség, mindenkinek tennie kell a kötelességét, az államfőnek pedig eleget kell tennie a közvetítői szerepnek.

Borítóképen: Dan Barna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában