Nem enyhítenek

2020.07.16. 08:20

Harminc nappal hosszabbították meg a veszélyhelyzetet

A koronavírus-esetek és az elhalálozások számának növekedése miatt a kormány harminc nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetet – jelentette be a szerdai rendkívüli kormányülés végén Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes.

Fotó: Facebook/Guvernul României

,,Elfogadtuk a veszélyhelyzet 30 napos meghosszabbításáról szóló határozatot. Erre azért van szükség, mert az új esetek, illetve az elhalálozások száma nő. Nem hozunk új korlátozó intézkedéseket, de nem is lazíthatunk tovább a még érvényben levő korlátozásokon, ahogyan azt szerettük volna„ – nyomatékosította Turcan a Victoria-palotában. A miniszterelnök-helyettes kifejtette: ,,Jelenleg 7856 aktív esetünk van, (...) és a szakemberek értékelése szerint közösségi terjedésről beszélhetünk”.

Hozzátette: a kormány egyfelől támogatja azokat a cégeket és alkalmazottakat, amelyek a korlátozások miatt nem tudnak dolgozni, másfelől segítséget nyújt azoknak a gazdasági társaságoknak, amelyek ismét elkezdték a munkát. A miniszterelnök-helyettes a köz- és magánberuházások növelésében látja a válságból kivezető utat. Raluca Turcan az egészségügyi óvintézkedések betartására kérte a lakosságot, rámutatva, hogy ugyanazok az emberek, akik tagadják a vírus jelenlétét, a kormányt teszik felelőssé a fertőzöttek számának növekedése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában