Koronavírus

2020.05.27. 16:32

A kormány 600 millió lejt különített el az esetleges karanténköltségekre

600 millió lejt különített el a kormány egy szerdán megszavazott határozattal az ebben az időszakban esedékes karanténköltségekre.

Medical workers prepare a Covid-19 test sample at a testing site in Berkeley, California, U.S., on Friday, April 17, 2020. The city has partnered with LifeLong Medical and UC Berkeley to open the test site for vulnerable community members including those without access to health care as well as firefighters, nurses, police officers and other essential workers. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Fotó: Bloomberg

A miniszterelnöki kancellária vezetője, Ionel Dancă szerint ebből az összegből számolják el a különféle központi és helyi közintézményeknek a karanténnal és más egészségügyi intézkedésekkel járó költségeket.

A 600 millió lejt a kormány tartalékalapjából utalják ki az egészségügyi minisztériumnak.

Ezen felül 100 millió eurót utal ki a kormány a Technikai Segítségnyújtási Operatív Program keretében lehívható alapokból a 2021-2027-es időszakra tervezett projektek előkészítésére. Az erről szóló sürgősségi rendeletet szerdai ülésén fogadta el a kabinet.

A kormányülést követően a miniszterelnöki kancellária vezetője, Ionel Dancă rámutatott, miután múlt heti ülésén a kabinet elfogadott egy memorandumot a 2021-2027-es európai uniós projektek előkészítési mechanizmusáról, szerdán elfogadtak egy sürgősségi rendeletet, amelynek értelmében mintegy 100 millió eurót fordítanak erre a célra a Technikai Segítségnyújtási Operatív Program keretében lehívható alapokból.

Dancă hangsúlyozta, ez az első alkalom, amikor egy kormány jelentős összeget különít el egy jelenleg rendelkezésre álló keretből a következő költségvetési ciklusban esedékes tervek előkészítésére. Ezáltal Románia sokkal jobban fel tud készülni az uniós alapok lehívására, amelyek nélkülözhetetlenek a fontos beruházásokhoz – tette hozzá.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában