Lehülés

2020.03.30. 18:09

Csütörtökig országszerte hideg idő lesz, néhol havazás is várható

Tizennégy megyére érvényes sárga riasztást adott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a várható havazás és hóviharok miatt. Az ország nagy részére ugyanakkor hideg időre vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben csütörtök reggelig.

Az előrejelzések szerint hétfőn 22 órától szerda 10 óráig a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban, Erdély déli részén, a Bánság déli részén, valamint Muntenia északnyugati és Olténia nyugati és északi térségeiben időszakosan havazni fog, helyenként jelentős friss hóréteg képződik.

A hegyekben megerősödik a szél, 65-75 km/órás széllökések várhatók.

Ugyanakkor hétfőn 22 órától csütörtök 10 óráig különösen hideg időre, vegyes csapadékra és megerősödő szélre kell számítani az ország nagy részén. Éjszaka és reggel fagypont alá csökken a hőmérséklet, helyenként mínusz 5 fok is lehet és dér képződhet, előbb az ország északi, majd a déli felében is.

A hétfőről keddre virradó éjszakától szerda reggelig a hegyvidéki térségekben, illetve az ország központi és délnyugati részén is havazni fog.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában