Belső ellenőrzés

2020.03.05. 11:11

Costache: „Sajnálatos, hogy megbilincselünk egy beteg embert”

Marcel Vela ügyvivő belügyminiszter belső ellenőrzést kért a rendőrségtől azzal kapcsolatban, hogy Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert egy nappal ezelőtt megbilincselve szállították orvosi kivizsgálásra.

A médiában megjelent képsorok szerint az előzetes letartóztatásban levő Sorina Pinteát kedden megbilincselve vitték a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó kórházba. Victor Costache ügyvivő egészségügyi miniszter szerdán úgy nyilatkozott ezzel kapcsolatban: méltánytalan megbilincselni beteg személyeket, akik nem jelentenek kockázatot.

'Tudom, hogy Sorina Pintea autoimmun betegségben szenved, és nekünk minden romániai páciensre egyformán kell vigyáznunk. (...) Sajnálatos, hogy megbilincselünk egy beteg embert. Sajnálatos' – válaszolta Costache.

'Beszélni fogok a belügyminiszterrel, ígérem. Nem bilincselhetünk meg beteg embereket, akik nem jelentenek veszélyt' – szögezte le az ügyvivő egészségügyi miniszter.

Az üggyel kapcsolatban a Szociáldemokrata Párt (PSD) Máramaros megyei szervezetének vezetője azt írta a Facebookra: felháborítja és sokkolja az a mód, ahogy a beteg volt egészségügyi minisztert a média reflektorfényében meghurcolták. 'Ismételten mondom: nem az én dolgom, nem a mi dolgunk megítélni, hogy valaki vétkes-e vagy sem. Ez kizárólag az igazságszolgáltatás dolga' – olvasható Gabriel Zetea Facebook-bejegyzésében.

Sorina Pintea volt egészségügyi miniszter, a tett elkövetésekor pedig a nagybányai sürgősségi kórház menedzsere ellen vesztegetés elfogadása miatt kezdett büntetőjogi eljárásba az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában