Előrehozott választás

2020.02.10. 14:25

Orban: Nem számolunk olyan forgatókönyvvel, amely ne vezetne előre hozott választásokhoz

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem számol olyan forgatókönyvvel, amely ne az előre hozott választásokhoz vezetne – jelentette ki hétfőn a párt elnöke, Ludovic Orban.

Orban azt mondta, továbbra is tárgyalásokat folytatnak a parlamenti pártokkal, hogy megállapodásra jussanak az előre hozott választások támogatása érdekében, és 'minden szükséges lépést' meg fognak tenni, hogy elérjék ezt a célt.

Hozzátette, a jelek szerint a szociáldemokraták megpróbálnak a halogatás taktikájához folyamodni, de ezzel csak még inkább kivívnák a lakosság ellenszenvét. 'Meg kell érteniük, hogy nem bojkottálhatják az előre hozott választásokhoz vezető lépéseket. Mi megoldásokon gondolkodunk egy nyilvánvaló bojkott megakadályozása érdekében. (...) Ha politikai öngyilkosságot akarnak elkövetni, folytathatják ezeknek a teljesen komolytalan és nevetséges kezdeményezéseknek az útján, amelyek célja egy olyan folyamat halogatása, amely rendkívül fontos Románia számára' – fogalmazott a PNL elnöke.

Orban kijelentette, azok a parlamenti képviselők, akik a törvényhozói fizetés megtartása érdekében bojkottálják az előre hozott választások kiírását, megvetést fognak kiváltani a közvéleményből, amely súlyosan fogja büntetni ezt a lépést.

Az előre hozott választások támogatása érdekében egyéni tárgyalásokat folytatnak a PSD törvényhozóival, de a PSD vezetőségével nem, mert 'jelenleg a szociáldemokraták menekülnek az előre hozott választásoktól, mint az ördög a szenteltvíztől' – mondta Ludovic Orban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában