Politika

2020.02.06. 10:01

K. Iohannis: Továbbra is az előre hozott választások híve maradok

Klaus Iohannis államfő szerdán bejelentette, továbbra is az előre hozott választásokat tartja jó megoldásnak, miután bizalmatlansági indítvánnyal megbukott a liberális párti, Ludovic Orban által vezetett kormány.

Iohannis kijelentette: az előre hozott választások híve, és azt szeretné, hogy kezdetét vegye az ezt előkészítő folyamat. Amennyiben az előre hozott választások terve nem valósul meg, a Nemzeti Liberális Párt köré tömörülő kormányt szeretne, tette hozzá.

'Ha úgy ítélem meg, hogy a parlamenti pártok nem akarják ezt, vagy nem értik meg, akkor olyan kormány megszavazását fogom támogatni, amelynek ütemterve a reform irányába mutat, egy olyan kormányét, amely a Nemzeti Liberális Párt által és a köré épül fel' – tette hozzá Iohannis.

Az államfő szerint a Szociáldemokrata Párt nem akar reformokat. 'A PSD maradjon ellenzékben, amíg helyre nem jön és át nem alakul egy demokratikus, európai párttá' – mondta.

Iohannis azt is kifejtette, szükség van a parlamenti választásokra, és szükség van parlamenti többségre a reformfolyamatok támogatása érdekében, mert ezek teszik Románia gazdaságát versenyképessé és ezek növelik az életszínvonalat.

'Részt fogok vállalni abban, hogy a parlamenti választások után szilárd többséget hozzunk létre, amely gyökeres, a román állampolgárok javát szolgáló reformokat valósít meg' – szögezte le az elnök.

Iohannis kijelentette: az első lépést már megtették az előre hozott választások felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában