Tanácselnök

2020.01.28. 09:31

Iohannis szerint helyes, hogy a megyei tanácselnököt a tanácsosok köréből válasszák meg

Klaus Iohannis államelnök szerint teljesen korrekt, hogy a kormány sürgősségi rendeletet akar kiadni annak érdekében, hogy a megyei tanácselnököket a tanácsosok soraiból lehessen megválasztani.

'Ez így nagyon korrekt; tavaly nyárig a törvényben az állt, hogy így kell megválasztani a megyei tanácselnököket. Akkor azonban a PSD-kormány sürgősségi rendelettel megváltoztatta ezt a szabályt, és most a kormány csak visszatér az előző törvényhez. Személy szerint úgy gondolom, hogy így a leghelyesebb, a megyei tanácselnököt, aki nem a közösséget képviseli, hanem a megye dolgait igazgatja, a tanácsosok közül kell megválasztani' – jelentette ki Iohannis hétfőn a Cotroceni-palotában.

Azt illetően, hogy a sürgősségi kormányrendeletet hétfőn bocsátották közvita alá és kedden fogják elfogadni, az államelnök azt mondta, hogy a kormány nagyon helyesen jár el.

A fejlesztési és közigazgatási minisztérium hétfőn közzétette honlapján a sürgősségi rendelet tervezetét, amely előírja, hogy a megyei tanácselnököket és alelnököket a megyei tanácsosok választják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában