Aktuálpolitika

2019.12.16. 18:39

Orban: Növelni kell a hazai tőke súlyát

Növelni kell a hazai tőke súlyát a gazdasági fejlődésben és ez ügyben a helyi hatóságoknak 'nem kerékkötőknek, hanem partnereknek kell lenniük' – hangoztatta hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök a Román Tőke Fórumán.

BUCURESTI - DECLARATII DE PRESA - LUDOVIC ORBAN - 10 SEPTEMBRIE 2019

Fotó: Liviu Florin Albei

„A gazdasági fejlődés során természetesen nem szabad megkülönböztetést tenni a külföldi és a román tőke között, de kedvezőtlen feltételek esetén a külföldi tőke nagyon könnyen elhagyja az országot, míg a belföldi tőke marad, ez képezi a gazdaság gerincét. Ezért azt gondolom, hogy növekednie kell a helyi tőke részesedésének, és minden olyan románnak, aki vállalkozást akar létrehozni, partnert kell találnia a kormányban és a helyi hatóságokban, nem úgy mint ma, amikor a hatóságok a vállalkozások kerékkötői”- mondta Orban a parlament palotájában sorra került rendezvényen.

A kormányfő hozzátette, hogy a román vállalatok számára alapvető fontosságú a tőkéhez való hozzáférés, és megjegyezte, hogy meg kell találni azt a módot, ahogyan az erőforrásokat jobban fel lehet használni a fejlesztési projektek támogatására.

A miniszterelnök hangsúlyozta a gazdasági oktatás fontosságát, amely ösztönözné a kezdeményezést, a kreativitást és az elemzőképességet.

(A borítóképen: Ludovic Orban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában