Megfélelmlítés

2019.12.10. 11:35

Licu: Soha nem érte még ennyire összehangolt és kitartó támadás az ügyészeket, mint az elmúlt években

Soha nem volt még példa Románia legújabb kori történelmében arra, hogy ,,ennyire összehangolt és kitartó támadás érje az ügyészeket„, jelentette ki Bogdan Licu ügyvivő legfőbb ügyész kedden.

Fotó: Inquam Photos / Octav Ganea

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ülésére tartó Licutól azt kérdezték az újságírók, hogy megfélemlítették-e az ügyészeket az utóbbi időben őket ért kritikák, támadások ,,Nem tudom, ha lehet éppen megfélemlítésről beszélni, de az biztos, hogy az utóbbi évek erőteljes támadásai sajnos letörték az ügyészek lelkesedését. (...) Ami az utóbbi években történt, az egészen szokatlan, soha nem volt még eddig példa Románia legújabb kori történelmében arra, hogy ennyire összehangolt és kitartó támadás érje az ügyészeket„ – válaszolta Licu. Elmondta, Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter azt kérte tőle, hogy az ügyészek legyenek proaktívabbak a bűnüldözésben ,,Én is folyamatosan erre biztattam a kollégákat (...) Sok kolléga azonban megelégszik azzal, amit kap, és nem vesznek részt annyira aktívan bizonyos ügyek megoldásában, és ez, sajnos, látszik” – mondta még Bogdan Licu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában