Friss hírek

2007.10.24. 12:23

Spanyol méltatás Kertész Imrének

<p>Az El Pais című spanyol napilap szerdai száma egész oldalas cikkben méltatja Kertész Imre munkásságát. Az irodalmi Nobel-díjas magyar író Sorstalanság című könyve alapján készült filmet "Sin destino" címmel október végétől vetítik a spanyolországi mozik.</p>

Kertész Imre regénye már 1996-ban eljutott a spanyol olvasókhoz. A 2002-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett magyar alkotó műve alapjan Koltai Lajos forgatott filmet. Az auschwitzi haláltábort megjart Kertész regénye sokban eltér a vészkorszakkal foglalkozó más könyvektől - állapítja meg az El Pais című napilap. A katálan újság Steven Spileberg Schindler listája című filmjével és Roman Polansky Zongorista című alkotásával összevetve is különlegesnek ítéli a Sorstalanságot.

Koltai filmjének világpremierje, Nagy Marcell a főszerepben két és fél éve volt a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén. Azóta több országban vetítették eltérő sikerrel a produkciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!