ERDON Helyi hírek

2008.02.08. 16:11

Csodák a gyermekszívekben

<p>Szatmárnémeti – „Hálát adok az Úrnak teljes szívemből, elbeszélem minden csodatettedet” Zsolt. 9,2. Péntek délután gyerkerajz kiállítást nyílt az 5–ös számú Általános Iskolában. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon1/flv-J%C3%A9zus%20csod%C3%A1i-%20rajzverseny_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://media.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Péntek délután nyitották meg azt a gyermekrajz kiállítást, mely a Jézus csodái címet viseli. Az I–IV. osztályos diákok számára meghirdetett versenyre a megye 31 iskolájából 800 rajzot küldtek be a kisdiákok, melyek közül egy előválogatást követően 186 rajzot állítottak ki az 5–ös számú Általános Iskolában — a kiállítás házigazdája Kállai Carolina református vallástanárnő volt. A megnyitón többek között a kiállításnak otthont adó iskola aligazgatónője, Jánosi Ágnes, köszöntötte a jelenlévőket, egy közös ima és ige felolvasás erejéig Balvinszky Sándor lelkész vette át a szót, majd Sipos Miklós esperes köszöntötte a jelelévőket. Az esperes beszédében elmondta, hogy örvend annak, hogy a rajzversenynek lassan hagyományt teremtenek, és az idei rajzok témája a csoda. Idén immár második alkalommal hirdettek rajzversenyet az I–IV. osztályos diákok számára, melynek idén Jézus csodái volt a témája. Amint azt Balogh Csilla református vallástanárnő, egyben a verseny szervezője elmondta a kiállításon — melyet március 1–től a Németi templom gyülekezti termében tekinthetnek meg a szülők és gyermekek — a látogatók értékelhetik a számukra legjobban tetsző rajzokat. Azon rajzok készítői, melyek a legtöbb szavazatot kapják a tanév végén értékes jutalomban részesülnek. „Köszönettel tartozunk Sipos Miklós esperes úrnak és a Bocons cégnek a támogatásért, valamint a vallás tanároknak is, akik nélkül a kiállítás nem jöhetett volna létre, mivel nemcsak a gyermekek, hanem oktatóik is munkát fektettek ezen rajzok elkészülésébe” — mondta Balogh Csilla. Emellett Balogh Csilla azt is elmondta, hogy a gyermekek belső lelki indíttatásaikat, élményeiket, örömüket, bánatukat rajzban fejezik ki. „Az idén beküldött rajzok láthatóan szebbek és kifejezőbbek, és a munkák bizonyítják azt, hogy a tanárok és gyermekek több munkát fektettek bele és nagyobb odafigyeléssel készültek az alkotások” — mesélte Balogh Csilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!