Friss hírek

2008.01.29. 19:13

Moszkvába látogatott Tomiszlav Nikolics

<p>Moszkvába érkezett kedd este a vasárnapi szerbiai elnökválasztás egyik résztvevője. A szélsőségesen nacionalista Szerb Radikális Párt jelöltjét az orosz parlament felsőházának elnöke hívta meg hivatalos látogatásra.</p>

Tomiszlav Nikolics az indulás előtt azt mondta, hogy egész politikusi pályafutása alatt azért küzdött, hogy Szerbiát inkább Oroszország felé fordítsa, mintsem a Nyugat irányába. Nikolics méltatta Moszkvának azt az "elvi alapokon nyugvó álláspontját", amellyel Belgrád mellett áll Koszovó ügyében.

Nikolics szerdán talákozik meghívójával, Szergej Mironovval, aztán pedig az alsóház elnökével, Borisz Grizlovval. Arról, hogy esetleg más orosz vezetővel is tárgyalna, egyelőre nem nyilatkozott.

A szerb elnökválasztás első fordulójában, január 20-án Nikolics kapta a legtöbb vioksot: a szavazatok csaknem 40 százalékát. Több mint 4 százalékkal előzi meg a február 3.-i második fordulóba jutott jelenlegi államfőt, Borisz Tadicsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!