Most meg magyaráznak

2024.03.06. 17:40

Gyurcsányék semmit sem tettek a gyermekek védelme érdekében

Gyurcsányék semmit sem tettek a gyermekek védelme érdekében – így reagált a Fidesz szerdán a DK ötszázmilliárd forintos költségvetési átcsoportosítási kezdeményezésére gyermekvédelmi célokra az MTI-hez eljuttatott közleményében.

MW

Gyurcsány Ferenc és kormánya semmit nem tett a gyermekek védelmében a Fidesz szerint

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

„A dollárbaloldal a Fidesz-KDNP kormányzása óta egyetlen gyermekvédelmi intézkedést sem szavazott meg, és még Brüsszelben is a magyar gyermekvédelmi intézkedéseket támadták” – fogalmaztak. Gyurcsányék nem támogatták a pedofil-nyilvántartás létrehozását, a gyermekpornográfia elleni javaslatokat, azt sem, hogy a szexuális bűncselekmények nem évülhetnek el, illetve, hogy a pedofilok neveléssel kapcsolatos munkát se végezhessenek – sorolta a Fidesz. Hozzátették: 

Gyurcsányék 2022-ben még a gyermekvédelmi népszavazást sem támogatták, és inkább arra buzdították az embereket, hogy ne vegyenek részt rajta.

Ma erősebb a gyermekvédelem, mint Gyurcsányék alatt 

A Fidesz-KDNP-kormány számára viszont sohasem volt kérdés a pedofília ügye, és ellentétben a dollárbaloldallal mindent megtesz a gyermekek védelmében

 – emelték ki. Felhívták a figyelmet arra, hogy míg 2010-ben 81 pedofil bűnöző volt börtönben, addig 2024-ben 663, azaz ma nyolcszor annyi pedofil tölti a szabadságvesztését, mint 2010-ben. Ma sokkal erősebb a magyar gyermekvédelmi rendszer, és az abban dolgozók fizetése is magasabb, mint Gyurcsányék kormányzása idején, tették hozzá.

Nekünk mindennél fontosabb a gyermekeink védelme, a pedofiloknak pedig nincs és nem is lesz kegyelem

– fogalmazott közleményében a Fidesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában