Sokkoló számok

2024.01.19. 09:46

Új nemzetközi csúcsot ért el a keresztények elleni gyűlölet a világban

Világszerte csaknem ötezer keresztényt öltek meg hitük gyakorlása miatt a 2022 október elejétől 2023 szeptember végéig tartó időszakban.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A keresztények elleni féktelen erőszakról számolt be az Open Doors szervezet, amely minden évben kiadja az úgynevezett keresztényüldözési indexet. Ez azt mutatja meg, hogy a korábbi időszakokhoz képest milyen mértékben mélyült el a vallási gyűlölet – írja a Magyar Nemzet.

A számok sivár képet festenek a szóban forgó, összesen több mint kétmilliárd embert számláló vallási csoport követőivel való bánásmódról. Világszerte tízezreket űznek el, vernek meg, gyilkolnak meg vagy tüntetnek el munkatáborokban és sötét börtönökben. A vizsgált időszakban világszerte csaknem ötezer keresztényt öltek meg hitük gyakorlása miatt. Az Open Doors szerint a valós szám ennél sokkal magasabb, mert a különböző konfliktusok miatt nehéz dokumentálni minden esetet.

Közel 43 ezer hívő tapasztalt fizikai erőszakot vagy halálos fenyegetést egy év alatt. Különösen gyorsan nőtt a keresztények otthonai elleni támadások száma. Templomokat is megtámadtak vagy bezártak; egyes esetekben szélsőségesek, de néha maguk a kormányok is. A helyzet Kínában, Indiában, Nigériában, Nicaraguában, Etiópiában, Ruandában, Szudánban, Burkina Fasóban, Nigerben és Angolában a legdrámaibb.

A hatóságok azonban tavaly Európában is számos olyan esetet regisztráltak, amikor keresztényekkel voltak ellenségesek.

A teljes cikkért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában