Megerősítés

2024.01.20. 17:52

Jelentős béremelés jön a szakképzésben dolgozóknak (videó)

A kormány jelentősen, átlagosan több mint harminckét százalékkal emeli a szakképzésben oktatók bérét – írja a Magyar Nemzet Csák János kulturális és innovációs miniszter Facebook bejegyzésére hivatkozva.

MW

Csák János kulturális és innovációs miniszter

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A szakoktatók a február eleji utalásnál már a megemelt fizetésüket kapják

 – jelentette be Csák János kulturális és innovációs miniszter a közösségi oldalán a Magyar Nemzet szerint.

A miniszter a videóban emlékeztetett, hogy 2024. január elsejétől a köznevelésben dolgozó tanárok és óvónők fizetése 32,2 százalékkal emelkedik. A magyar oktatás rendszernek oszlopos része a szakképzés is. 

A magyar kormány saját költségvetési forrásból itt is biztosítja a 32,2 százalékos fizetésemelést – huszonnégyezer kollégáról van szó

 – ismertette Csák János.

Csák János rámutatott, a magyar kormány megbecsülését bizonyítja az,

hogy a köznevelés mellett a szakoktatásban, a szakképzésben is biztosítjuk ezt a fizetésemelést, és azt reméljük, az eddig is kiválóan teljesítő tanári karunk a szakképzésben is, továbbra is kitartóan a gyerekek, a jövő nemzedék érdekeit szem előtt tartva fogja fölkészíteni a fiatalokat arra, hogy bárhol a világon megállják a helyüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában