Vizsgálóbizottságot szeretnének

2024.01.19. 20:03

A Fidesz támogatja a Jobbik kezdeményezését a Lánchíd-ügyben (videó)

Támogatja a fővárosi Fidesz a Jobbik kezdeményezését, amelyben vizsgálóbizottság felállítását követeli Karácsony Gergely főpolgármestertől a Lánchíd felújításának ügyében – közölte a kormánypárt budapesti szervezete Facebook-oldalán pénteken.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a felújított Lánchíd átadásán a híd budai hídfőjénél 2023. augusztus 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Azt írták, a héten a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója is feltette a kérdést a főpolgármesternek, hogy összefüggés van-e a Lánchíd kivitelezését elnyerő cégnél tartott rendőrségi házkutatás és a Lánchíd eredeti árajánlathoz képest kevesebb műszaki tartalmú, de jelentősen drágább felújítása között.

Erre a kérdésre Karácsony Gergelynek válaszolnia kell!

 – hangsúlyozták.

Támadást indított Karácsony ellen a Jobbik a Lánchíd miatt

Már ellenzéki oldalról is támadják a főpolgármestert a látványosan túlárazott Lánchíd-rekonstrukció miatt. A Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje kendőzetlenül ment neki Budapest első emberének, írja a Magyar Nemzet

A lap idézi Brenner Kolomant, aki szerint rendbe kell tenni Budapestet és rendbe kell tenni a Lánchíd ügyét. A politikus ezért vizsgálóbizottság azonnali felállítását követeli Karácsony Gergelytől. Mint fogalmazott: elfogadhatatlan, hogy a Lánchidat, a főváros és a nemzet egységének szimbólumát a korrupció gyanúja lengje körül.

Brenner Koloman szerint sürgősen felelősségre kell vonni Karácsonyt Gergelyt, amennyiben ez valóban bebizonyosodik.

A cikk folytatását a Magyar Nemzet oldalán olvashatják!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában