Megtartó erő

2023.08.23. 11:49

A balliberális felfogás szerint a közösségek csak terhet jelentenek, jobb megszabadulni tőlük (videó)

Menczer Tamás az ELTE Határontúli Nyári Egyetem megnyitó ünnepségén hazugságnak nevezte azt az állítást, hogy akkor leszünk a legboldogabbak, ha már azt sem tudjuk eldönteni, hogy melyik nemhez tartozunk.

MW

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelõs államtitkára beszédet mond az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemének és a Határon Túli Felsõoktatási Intézmények Fórumának megnyitóünnepségén az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán 2023. július 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Van egy olyan álláspont a közösségekkel kapcsolatban, ez a balliberális, nevezhetjük mainstream álláspontnak, hogy a megszokott közösségek, amelyekben hosszú ideje éltünk, azok idejét múltak, azokra nincsen szükség, a múlthoz tartoznak. A közösségek, mint a nemzeti-, a kulturális közösségek, vallási- vagy épp családi közösség, idejét múlt közösségek, megkötnek bennünket – idézte az álláspont lényegiségét közösségi oldalán Menczer Tamás. 

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője megjegyzi: a balliberális felfogás szerint akkor leszünk a „legboldogabbak”, ha már azt sem tudjuk eldönteni, hogy melyik nemhez tartozunk. 

– Akkor jön el minden világok legjobbika, és akkor jön el a legnagyobb boldogság, ha már azt sem tudjuk eldönteni fiúk vagyunk, vagy lányok. 

Tisztázzuk, hogy ez egy hazugság – fűzi hozzá a politikus, aki szerint a baloldali liberális politikusok alapjaiban akarnak mindent kifordítani a négy sarkából.

Ezt jól mutatja, hogy Hollandiában egy férfi nyerte meg a nőknek rendezett szépségversenyt. Ennél csak az abszurdabb, hogy ez ellen a nők nem tiltakoztak.

– A közösségeket azért akarják lerombolni, mert az mindig erős, az egyén önmagában mindig gyenge. A közösség azért erős, mert a közösségben a tagok ott állnak egymás mellet. A közösség el tudja dönteni, mit akar, sokkal nehezebb befolyásolni, mint az egyént. Ezért akarják a közösségeket lerombolni – hívta fel a figyelmet Menczer Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában