Bajnokok Ligája

2024.04.17. 09:00

Kovács Istvánt ostorozzák a Barcelona bukása miatt, disznófejjel dobták meg Dembelét

Bár a Paris Saint-Germain az első mérkőzésen hazai pályán 3–2-re kikapott a Barcelona csapatától a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a kedd éjjeli visszavágón idegenben 4–1-re győzött, így a franciák jutottak az elődöntőbe. A bíró ténykedése óriási indulatokat gerjesztett, hiszen a nagykárolyi születésű magyar játékvezető, Kovács István Araujo után Xavit, majd a Barcelona edzői stábjának újabb tagját is kiállította, összesen tehát három piros lappal sújtotta a Barcelonát.

MW

Kovács István játékvezető piros lapot ad a Barcelona spanyol edzőjének, Xavinak

Forrás: AFP

Fotó: FRANCK FIFE

A másik spanyol gigász, az Atlético Madrid szintén elbukott, mert a Borussia Dortmund egy elképesztő meccsen fordított, és hazai pályán kiharcolta a továbbjutást – írta meg az Origo. A legnagyobb érdeklődést kiváltó mérkőzésen hiába vezetett a hazai pályán játszó Barcelona a PSG elleni BL-negyeddöntős párharc első felvonása után, a visszavágón egy kiállítás miatt megfogyatkozott, majd búcsúzni kényszerült a Bajnokok Ligájától. A katalánok vezetőedzője, Xavier Hernández nem rejtette véka alá a véleményét a romániai magyar játékvezető, Kovács István ténykedésével kapcsolatban.

Jobb, ha nem megy Barcelonába

A 39 éves, nagykárolyi születésű Kovács Barcelonában hatodik alkalommal dolgozhatott a Bajnokok Ligája 2023/2024-es szezonjában, korábban négy csoportmeccsen, valamint egy nyolcaddöntőben, az Inter–Atlético Madrid-mérkőzésen kapott feladatot – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Az előző öt meccsén összesen 24 lapot mutatott fel, ehhez a barcelonai Olimpiai Stadionban még 12-t tett hozzá, ám ebből három is piros volt: egyet a katalán együttes védője, az utolsó emberként szabálytalankodó Ronald Araujo, egyet-egyet pedig a Barcelona vezetőedzője, Xavier Hernández és asszisztense kapott.

A Barcelona spanyol edzője, Xavi 
Fotó: Franck Fife / Forrás: AFP

A játékos kiállítása a 29. percben – melynek jogosságát a videóbíró is megerősítette – alapjaiban határozta meg a párharc kimenetelét. A mérkőzés után Spanyolország egyik legnagyobb sportlapja, a Marca utalt a játékvezető ténykedésére, és egy jótanáccsal is szolgált a bírónak: „Jobb, ha Kovács egy ideig nem megy Barcelonába.”

Ameddig 11-en játszottak 11 ellen, szervezettek voltunk. A mérkőzés teljesen megváltozott

– nyilatkozta a kiállítás kapcsán az európai szövetség honlapjának a Barcelona vezetőedzője, Xavier Hernández. A szintén kiállított szakember nyilatkozatát a Marca is szemlézte.

Mondtam a játékvezetőnek, hogy ez katasztrófa. Idegesek, dühösek vagyunk, mert a kiállítás eldöntötte a párharcot

– közölte a tréner. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Barcelona edzője is élen járt a magyar játékvezető elleni hergelésben, hiszen az oldalvonal mellett szétrúgta a pálya tartozékát.

Előkerült a disznófej

Romániában is akadtak olyan lapok, amik kéjesen ostorozták a magyar bírót, ebben a magyarokkal sosem kesztyűs kézzel bánó Pro Sport jár az élen – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A másik román sportlap, a Gazeta Sportuliror mint általában, sokkal visszafogottabb, mi több, dicséri Kovács István ténykedését, és leírja, hogy a bíró szinte tökéletesen vezette a meccset

A mérkőzésen akadt még egy másik közellenség is a barcelonai szurkolóknak a nagykárolyi bírón kívül. A 26 éves Ousmane Dembélé 2017 és 2023 között a Barcelona játékosa volt, 185 meccsen 40 gólt és 43 gólpasszt jegyzett a katalánok színeiben, tavaly azonban a Paris Saint-Germain csapatához szerződött. S nem békés körülmények közepette hagyta el a klubot. A Barca szurkolói nem tudták megbocsátani neki, hogy a magasabb fizetésért hagyta el a csapatot. A meccsen Dembélét is disznófejekkel fogadták, mint anno Luis Figót, de ő ezt megúszta szolidabb kivitelezéssel

A Barcelona egy nagyszerű klub, most is szeretem, de már a PSG játékosa vagyok, és örülök, hogy mi jutottunk be az elődöntőbe. Az, hogy kifütyültek? Teljesen megszokott az idegenbeli meccseken

– mondta a csatár, aki a meccs legjobbját megillető trófeát is megkapta. Ugyancsak hátrányból fordítva vívta ki a folytatást a Dortmund, amely vendéglátóként 4–2-re legyőzte az Atléticót, így 5–4-es eredménnyel búcsúztatta riválisát. A Dortmund 2013 után jutott be ismét a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjébe, ahol a Paris Saint-Germain lesz az ellenfele a döntőbe kerülésért.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő:

Barcelona–Paris Saint-Germain 1–4

Gólszerzők: Raphinha (12.), illetve Dembélé (40.), Vitinha (54.), Mbappé (61., 89., előbbit 11-esből)

Kiállítva: Araujo (29., FC Barcelona)

továbbjutott: 6–4-es összesítéssel a PSG

Dortmund–Atlético Madrid 4–2

Gólszerzők: Brandt (34.), Maatsen (39.), Füllkrug (71.), Sabitzer (74.), illetve Hummels (49., öngól), Correa (64.)

továbbjutott: 5–4-es összesítéssel a Dortmund

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában